ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σύστημα σωληνώσεωνΈμμεση ψύξη

Μία από τις συνέπειες της εθνικής και της διεθνούς νομοθεσίας για τη μείωση και την εξάλειψη της χρήσης των φθοροχλωρανθράκων (φρέον) είναι η αύξηση της χρήσης των συστημάτων έμμεσης ψύξης. Αυτά τα συστήματα μειώνουν την ποσότητα της μη περιβαλλοντικά φιλικής πρωτεύουσας φόρτισης (αέριο φρέον), σε μία μονάδα, κατά περίπου 80%.
Οι διαρροές στα συνηθισμένα συστήματα ψύξης μπορούν να φτάσουν και το 35% της αρχικής πλήρωσης, ανά έτος. Αυτό δεν είναι μόνο εξαιρετικά επιβλαβές για το περιβάλλον, αλλά η αναπλήρωση των ψυκτικών στοιχίζει σημαντικά.

Τα συστήματα έμμεσης ψύξης επίσης επιτρέπουν την αφαίρεση των ψυκτικών αερίων από το χώρο εργασίας ή το χώρο πωλήσεων σε ένα ξεχωριστό μηχανοστάσιο. Αυτό σημαίνει ότι φυσικά ψυκτικά αέρια, όπως αμμωνία ή προπάνιο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση των φρέον που κατασκευάζονται από τον άνθρωπο, χωρίς κίνδυνο για το προσωπικό ή το κοινό. Το αποτέλεσμα είναι μία 100% σταθερά λειτουργική μονάδα με μηδενική επίδραση στο περιβάλλον και με βελτιωμένη απόδοση.

Τα συστήματα κατάψυξης έχουν υψηλές απαιτήσεις από το σύστημα σωλήνωσης, γεγονός που επηρεάζει άμεσα την αξιοπιστία, την απόδοση, και τη διάρκεια ζωής της μονάδας.

Το πόσο αποδοτικά λειτουργεί ολόκληρη η μονάδα ψύξης ορίζεται από το συντελεστή COP (Συντελεστής Ψυκτικής Απόδοσης) των μηχανημάτων, και από την απόδοση της σωλήνωσης έμμεσης ψύξης και του ποσοστού μεταφοράς θερμότητας στον αεροψυκτήρα.

Συνεπώς, η σωλήνωση της έμμεσης ψύξης παίζει ένα βασικό ρόλο για την απόδοση όλη της μονάδας.

Το COOL-FIT είναι ένα προ-μονωμένο ολοκληρωμένο πλαστικό σύστημα σωλήνωσης, σχεδιασμένο ειδικά για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, τη μείωση του κόστους εγκατάστασης, και την αύξηση της διάρκειας ζωής της σωλήνωσης έμμεσης ψύξης.


Μέταλλο έναντι Πλαστικού

Τι είναι η διάβρωση;

Η διάβρωση είναι μία φυσική διαδικασία. Αποτελεί μία χημική ή ηλεκτροχημική αντίδραση υλικών με ουσίες από το περιβάλλον. Η διάβρωση των μετάλλων επιφέρει μείωση της μηχανικής αντοχής και μολύνει τα μέσα που διέρχονται από το σωλήνα. Το πόσο γρήγορα προχωρεί η διάβρωση εξαρτάται από τις ιδιότητες των αντίστοιχων μετάλλων, όπως και από τον τύπο του μέσου που έρχεται σε επαφή με το μέταλλο.
Η υγρασία παίζει σημαντικό ρόλο στη διάβρωση. Η απλούστερη μορφή διάβρωσης είναι η αντίδραση μίας μεταλλικής επιφάνειας σε επιθετικά μέσα από το περιβάλλον. Πρόσθετα με αυτές τις κοινές αντιδράσεις οξειδοαναγωγής, υπάρχουν επίσης και περισσότερο περίπλοκες διεργασίες οξειδοαναγωγής.


Γρήγορη ένωση πλαστικών

Ο διαθέσιμος χρόνος στην κατασκευή των έργων είναι περιορισμένος και αυτό δεν διαφέρει κατά τη σχεδίαση και εγκατάσταση μίας μονάδας ψύξης. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και οποιαδήποτε τεχνολογική πρόοδος που μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο στη σχεδίαση ή στην εγκατάσταση είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
Τα πλαστικά συστήματα σωληνώσεων μπορούν να ενωθούν εύκολα, γρήγορα και με αξιοπιστία.
Είτε τα πλαστικά σταθεροποιούνται μέσω σύντηξης ή μέσω κόλλας με διαλυτικό, η εξοικονόμηση χρόνου στην ένωση είναι σημαντική σε σχέση με τη συγκόλληση μεταλλικών σωλήνων.


Πλεονεκτήματα βάρους

Τα πλαστικά συστήματα σωληνώσεων έχουν σημαντικό πλεονέκτημα βάρους σε σύγκριση με τα μεταλλικά συστήματα. Το παραπάνω μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τη σχεδίαση ενός συστήματος ψύξης ή κατάψυξης. Είκοσι μέτρα ανθρακούχου χάλυβα 4’’ ζυγίζουν περίπου 200 κιλά.
Είκοσι μέτρα ABS ζυγίζουν μόνο 50 κιλά!


Πλαστικά και Διάβρωση

Το κλασικό «σκούριασμα» ή η οξείδωση δεν συμβαίνει στα πλαστικά.
Από το 1957, η GF Piping Systems έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη πλαστικών που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές πίεσης, συχνά σε ιδιαίτερα κρίσιμα περιβάλλοντα, όπως και σε συγκεκριμένες τεχνικές ένωσης.


Διάρκεια ζωής

Η διάρκεια ζωής ορίζεται στην καμπύλη πίεσης - θερμοκρασίας για κάθε σύστημα της GF Piping Systems και είναι συνήθως 25 χρόνια.


Στεγανοποίηση για τους ατμούς

Το προμονωμένο σύστημα COOL-FIT χρησιμοποιεί τεχνολογία χιτωνίου συρρικνώσεως για τη στεγανοποίηση. Το παραπάνω αποτρέπει την οποιαδήποτε διείσδυση υγρασίας από το περιβάλλον στη μόνωση.